OILY SKIN

-.-.-.DATE 2010-09-13 TIME 22:30:17
jag har ganska fet hy, eller ja, ibland (okk oftast!) så blir den blank och det känns så himla ofräscht tycker jag. men det finns iaf produkter man kan använda för att motverka fet hy. fet hy beror ju på att talgkörtlarna producerar en massa överflödigt fett (sebum) så det gäller att rengöra ansiktet noga morgon och kväll! vissa använder en massa starka produkter och då torkas huden ut vilket resulterar i att talgkörtlarna producerar ännu mer fett. 

rengöring:
använd oljfria gelébaserade rengöringsprodukter eller mild tvål (clearasil stay clear oil-free gel wash)
dutta sedan på med ett ansiktsvatten. det tar bort resten av smutsen, fettet och stänger igen porerna (clearasil stay clear deep cleansing toner)
avsluta med en lätt gelé fuktkräm utan olja. huden behöver en massa återfuktning!!! (formula 10.0.6 seriously shine free mattifying moisturizer)
peela nångång i veckan, det gör huden mer mottaglig för rengöringsprodukterna och döda hudceller försvinner (clearasil stay clear 3 in 1 exfoliating cream cleanser)
använd även en ansiktsmask som rengör på djupet. lermasker är superbra för fet hy. åhléns har en superbra lermask för bara 20 kr! annars är favoriten MARIO BADESCU drying mask (finns att beställa på eleven.se)
huden kan fortfarande bli blank under dagen så då är det bra att införskaffa blotting paper. det är ett slags papper som absorberar fettet (MAKE UP STORE oil blotting paper) och man ser fräsch ut igen.
välj hellre foundation i löspuder form istället för flytande och löspuder istället för kompakt. kom ihåg att det ska vara anpassat för fet/oljig hy! (MARY KAY mineral loose powder)

Linda

Ofta att DU har fet hy?! Din hy är ju fan superfräsch!

DATE 2010-09-14 TIME 16:32:47
WEBSITE: http://lindadoos.blogg.se/
Lisa

Heej jag undrar vart man kan köpa Clerasil produkter jag har kollat i apoteket och så för det är de produkter som jag helst litar på men de säljer inte Clerasil produkter, vilka affärer finns det att köpa i? :)

DATE 2010-09-15 TIME 20:12:24
K

Som du skriver, använd ej produkter som torkar ut då blir det värre! Håll dig då borta från clearasil! och mary kay vill jag inte ens..

De ska bo i soptunnan. / Hudterapeut

DATE 2010-10-05 TIME 20:52:11

»please read:
- do not advertise on this page. I REPEAT, NOT!
- frågestund? tävlingar? go bother someone else. seriously.
- i do not respond to comments like: "allt bra?" & "vad gör du?". neither do i check back on your blogs. so don't hold your breaths. or wait, please do.
- remember to check your name in the field
- wanna tell me how ugly i am? go right ahead! wanna tell me how wannabe-foki i am? well then, screw you.
- no blog? got a question? leave your e-mail adress or check back in here!name:

e-mail: (only visible for me)

blog:

comment:

daily reader

bloggkoll
trackback ♥
RSS 2.0