lilla ögonbrynsskolan

-.-.-.DATE 2012-10-17 TIME 13:33:00


ÖGONBRYNSSKUGGA ELLER PENNA?
jag klarar mig inte utan min lilla browshade från mist stockholm. eftersom jag är rödhårig har jag no.4 eftersom det är en brun nyans med lite rött i. jag använder inte penna eftersom pennor oftast är vaxbaserade och jag som brukar bli blank i pannan upplever att den 'smälter' bort efter ett tag och därför föredrar jag puderform. vissa säger att man får ett mer naturligt resultat av skugga och att penna ger skarpare drag. det är inte sant. det blir vad man gör det till! prova er fram.

BÖRJAN, SLUTET OCH HÖGSTA PUNKTEN
sätt en tunn pensel eller penna vid näsvingen uppåt mot inre ögonvrån. där ska ögonbrynet börja. gör likadant men låt penseln ligga rakt över pupillen, där ska högsta punkten vara. gör likadant igen men låt penseln gå längs yttre ögonvrån, där ska ögonbrynet sluta. gör små markeringar om det är svårt att hålla koll. 

STEP BY STEP
det är lättare att få ögonbrynen lika jämna genom att dela upp dem i olika delar och endast fokusera på delen du fyller i. börja med att fylla i konturerna i början av ögonbrynet (del 1 på bilden), fyll sedan i. om du vill kan du göra samma sak på andra ögonbrynet med.
fyll sedan i konturerna på del 2, fyll i. försök få del 1 och del 2 nästan lika tjock, det ska alltså inte vara en markant skillnad i tjocklek på del 2 och 1. 
sen kommer högsta punkten (del 3). gör samma sak och fyll i konturerna där först, sen fyller du i resten. gör den inte för spetsig, då ser det onaturligt ut.
från högsta punkten gör du en mjuk kurva neråt (del 4). 

OBS!
om du använder skugga: var noga med att det inte ligger rester av skuggan utanför ögonbrynet. borsta bort det med en liten borste bara.
om linjerna är oskarpa kan du antingen ta en concealer eller foundation och applicera med en liten&skarp concealerborste (INTE med fingrarna) längs kanterna på ögonbrynet så det blir skarpare. om du inte har puder eller foundation på dig så kan du blöta en tops och dra bort överflödig färg. 
har du glesa områden på ögonbrynet så kan du dutta med penseln, färgen blir mer koncentrerad då. har du penna så är det bara att måla till lite extra streck där. 

Alva

Vart har du köpt den? Alltså typ vart kan man köpa den?

DATE 2012-10-19 TIME 18:37:39
Anonym

Hej min vän var i sthlm och letade efter den mist sthlm, hittade en sida besökte på namnet men kom in fram.. :( stort behov av det, kan du rekomendera någon affär i sthlm eller hemsida! Tack mvh sarah

DATE 2012-10-22 TIME 22:53:37

»please read:
- do not advertise on this page. I REPEAT, NOT!
- frågestund? tävlingar? go bother someone else. seriously.
- i do not respond to comments like: "allt bra?" & "vad gör du?". neither do i check back on your blogs. so don't hold your breaths. or wait, please do.
- remember to check your name in the field
- wanna tell me how ugly i am? go right ahead! wanna tell me how wannabe-foki i am? well then, screw you.
- no blog? got a question? leave your e-mail adress or check back in here!name:

e-mail: (only visible for me)

blog:

comment:

daily reader

bloggkoll
trackback ♥
RSS 2.0